Page 23517 – Vesti online (2024)

  • SPORT
  • OSTALI SPORTOVI

Brazilac je vozio model bolida F2007 na Ferarijevoj privatnoj stazi za testiranje.

Page 23517 – Vesti online (1)

Kaciga je spasila živor Brazilcu

Masu je u kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske udario u glavu deo automobila koji je otpao sa drugog vozila i udario je u zaštitnu ogradu. Povređena mu je oblast oko levog oka, zbog čega je operisan, a naknadno mu je ugrađena i metalna pločica u tom delu glave.

Lekarska komisija Svetske automobilske federacije (FIA) pregledala je u subotu Masu u bolnici u Parizu i izdala mu odobrenje da ponovo vozi. Masa je nekoliko puta govorio da želi da se vrati na stazu u poslednjoj trci sezone, 1. novembra u Abu Dabiju, ali je Ferari istakao da će se Masa ponovo trkati tek sledeće godine jer italijanska ekipa ne želi da ugrozi život svog pulena.

  • SCENA

Posle memorijal koncerta u Felthamu pevaču grupe "Kvin" koji je živeo u tom delu Londona postaviće se spomenik ispred gradske biblioteke.

"Izuzetno mi je drago što će Fredi Merkjuri najzad dobiti trajan spomenik", rekao je inicijator postavljanja spomenika Pol Džabal. On je rekao da, osim što će se ovim činom odati priznanje njegovom životu i uspehu, spomenik će podsećati ljude na to da nije važno odakle neko dolazi.

"Svako može da uspe, bez obzira na poreklo, samo ako predano radi i veruje u sebe”, dodao je Džabal.

Spomenik će biti otkriven 24. novembra.

  • VESTI
  • SVET

Page 23517 – Vesti online (2)

Policija, naime, sada veruje da je eksploziji prethodio požar koji je podmetnuo neko na brodu. Nesreću su preživela 42 Avganistanca, ali su petorica poginula, pa premijer Barnet smatra da ubicama ne treba dati australijske vize.

Page 23517 – Vesti online (3)

Kolin Barnet

"Dok sam govorio da je gorivo bilo prosuto po celom brodu, svi su me krtikovali. Ali, sad se pokazalo da je to zaista bilo tako… To je sada krivično delo… ljudi su poginuli… Ovo možemo posmatrati kao ubistvo. Potrebno je da bude sprovedena potpuna istraga i ako se dokaže da je bilo ko umešan u podmetanje požara ne smemo mu dati pravo da ostane u Australiji. Istina je kad-tad morala da izađe na videlo – imajte na umu da su posadu broda činili i Australijanci i da su njih četvorica povređena“, istakao je Barnet.

Ministar za imigraciju i državljanstvo u Vladi Australije, Kris Evans, istakao je da bi vize, izdate prošle nedelje, mogle da budu poništene ako se utvrdi da je bilo koji od 42 Avganistanaca koji su tražili azil kriv i bude osuđen.

"Konsultovali smo policiju, koja nije imala problem što smo izdali vize ovim ljudima. Drugo je pitanje šta će se desiti ako neko od njih bude optužen za krivično delo i osuđen… Suštini, ako se to desi, mi možemo da im ukinemo vize u slučaju da procenimo da je to odgovarajuća akcija“, rekao je Evans.

Računajući 42 Avganistanaca, Vlada Australije je od prošlog septembra odobrila 687 viza osobama koje su sa brodova nezakonito došle na tlo ove zemlje.

  • ŽIVOT
  • PUTOVANJA

Page 23517 – Vesti online (4)

Reč je o ženama koje su putovale avionima "Er Nijudžinija“, nacionalnog prevoznika

Papua Nove Gvineje, a njih četiri, koje su želele da ostanu anonimne u medijima, žalile su se i lokalnoj policiji.

"Nisam mogla da verujem! Bila sam šokirana, to je bilo jezivo… Putovala sam svuda po svetu, ali ovo je prvi put da mi se ovako nešto desilo“, rekla je jedna od dama kojoj su iz prtljaga nestale tange.

Drugoj devojci iz kofera su ukradene su, kako je navela, samo ružičaste gaćice.
"Ono što je najčudnije u celoj stvari, to je činjenica da sam u prtljagu imala mnogo vrednije stvari od donjeg veša“, istakla je dotična gospođica.

Pomenutim turistkinjama iz "Er Nijudžinija“ je, da bi šteta bila nadoknađena, tražena izjava o nestalim predmetima data u policiji, ali i računi za veš… U samoj avio-kompaniji, inače, naveli su da oni nemaju informaciju da su se na aerodromu u Port Moresbiju pojavili lopovi koji ciljno jurišaju samo na ženske gaćice.

  • SPORT
  • FUDBAL

Page 23517 – Vesti online (5)

‘Uzmi pare i igraj kako ti se kaže’

Direktor antikorupcijske agencije UEFA Karl Dont izajavio je da će fudbalski svet biti duboko potresen kada UEFA izađe sa dokazima u vezi sa nameštanjem utakmica u pojedinim domaćim i evropskim klupskim takmičenjima.

Dont kaže da je njegova organizacija sakupila jake dokaze u vezi sa nepravilnostima (nameštanjima) u brojnim mečevima domaćih šampionata, LŠ i Kupa UEFA (sadašnja Liga Evrope).

Dont je dodao da je u skandal umešan i jedan tim iz Belgije, ali nije želeo da otkrije koji. On je samo rekao da je istraga pri kraju i da će otkriti "najveće skandale ikada" u svetu fudbala.

UEFA je samo saopštila da će preduzeti do sada neviđene mere i kazne prema klubovima i igračima koji su umešani u ovaj skandal.

  • SPORT
  • FUDBAL

Page 23517 – Vesti online (6)

Simeone, koji trenutno trenira San Lorenco, smatra da ne treba praviti dramu zbog lošeg starta Atletika ove sezone, dodavši da jako poštuje kolegu Abela Resina.

"Resino je sposoban trener, to je i dokazao. Bili su četvrti prošle sezone, iako je preuzeo klub u teškom trenutku. Ne deluje mi da je sada situacija u Atletiku loša", rekao je Simeone i dodao:

"Znam da ću jednom postati trener Atletika, u pravo vreme. Kada govorim o tom klubu, pričam kao o nečemu što je moje".

Argentinac je sa Atletikom osvojio titulu prvaka Španije i Kup Kralja 1996. godine. U tom klubu je Igrao od 1994. do 1997. godine, odnosno od 2003. do 2005, kada je prešao u Rasing, gde je i završio igračku karijeru.

  • SCENA

Glumci imaju zajedničkog pretka – obojica su potomci građevinca Vilijama Noltona mlađeg, koji je u SAD došao iz Engleske 1630. i naselio se u Ipsviču.

Page 23517 – Vesti online (7)

Aflek među rođacima ima i čak 16 američkih predsednika, među kojima i aktuelnog Baraka Obamu, kao i pokojnu britansku princezu Dajanu.

Dejmon i Aflek su drugovi iz detinjstva iz Bostona, a zajedno su 1997. osvojili Oskara za scenario za film "Dobri Vil Hanting".

  • SPORT
  • OSTALI SPORTOVI

Page 23517 – Vesti online (8)

Nikola Kozomara

Kozomar je sa drugom iz ekipe, takođe juniorom, Nikolom Stefanovićem, koji je osvojio drugo mesto, značajno doprineo da Partizan napravi veliki korak ka ekipnom trijumfu u Ligi Srbije, jer su među pet najboljih bila trojica vozača crno belih i samo dvojica iz Železničara MBN (Niš) odličnog domaćina i organizatora trke i najopasnijeg konkurenta Partizanu za prvo mesto…

Trku je organizovao klub Železničar MBN iz Niša pod pokroviteljstvom Skupštine grada Niša, Opština Mediana i drugih prijatelja biciklističkog sporta.

Specijalni gosti bili su predsednik Bugarske biciklističke federacije Cvetko Čolakov i predsednik Asocijacije biciklističkih sudija Bugarske Veselin Mihajlov.

Najbolji juniori bio je Jovan Zekavica iz čačanskog Borca, dok su u zajedničkoj trci kadeta i mlađih kadeta sa blizu 60 učesnika, trijumfovao Lazar Jovanović takođe iz čačanskog Borca…

Poslednja trka Biciklističke lige Srbije biće „Memorijal Milana Milićevića Pula“ u Aranđelovcu 18 oktobra.

Plasmani, „Velika nagrada Niša“, elita, 90 km: 1. Nikola Kozomara 2:09,16 časova, 2. Nikola Stefanović (obojica Partizan) +16 sekundi zaostatka, 3. Dragan Spasić (Železničar MBN) + 21 sekund itd.

Juniori, ista staza: 1. Jovan Zekavica (Borac, Čačak) 2:10,50 časova, 2. Dejan Marić (Parizan), 3. Svetislav Blagojević (Partizan) – obojica u vremenu pobednika itd.

Kadeti ,36 km: 1. Lazar Jovanović (Borac) 54,35 minuta, 2. Đorđe Stevanović (Železničar MBN), 3. Miloš Angeleski (Partizan) – obojica u vremenu prvog itd.

Mlađi kadeti, ista staza: 1. Luka Samrdžić (Borac) 54,35 minuta, 2. Darko Devegdžić (Metalac, Kraljevo), 3. Luka Kotur (Partizan) – obojica u vremenu prvog itd.

  • VESTI
  • SVET

Soltren se predao federalnim vlastima na međunarodnom aerodromu "Džon F. Kenedi“ gde je doleteo sa Kube. On je osumnjičen je da je u novembru davne 1968. godine učestvovao u otmici aviona koji je sa istog aerodroma poleteo prema Porto Riku, izjavio je portparol ministarstva pravde Ričard Kolko.

Page 23517 – Vesti online (9)

Aerodrom J.F. Kenedi

Prema izjavi posade aviona otmičari su, među kojima je bio i Soltren, uz pretnju oružjem ušli u kabinu i naredili pilotu da avion preusmere prema Havani.

Na Federalnom sudu na Menhetnu Soltren, koji je od otmice do danas boravio na Kubi, pojaviće se u utorak.

Američke vlasti nisu iznele preciznije detalje oko samog hapšenja osimnjičenog Soltrena

1...23,51623,51723,518...23,525Page 23,517 of 23,525

Page 23517 – Vesti online (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 5364

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.