Page 23509 – Vesti online (2024)

  • SCENA
  • ESTRADA

Situaciju je pokušala da smiri Goca Lazarević, ali bez uspeha.
– Strašno sam se iznervirala! Nema to veze sa tim što nisam u prvoj mladosti. Vređa me što se muškarci vrednuju po tome koliko mlade žene imaju. Što mlađu ženu ima, to je veći frajer i nema veze što je ćelav i ima stomačinu. Muka mi je više da na ulicama gledam dede koje šetaju mlade devojke. Osećam se pogođenom ne samo kao žena, već kao ljudsko biće – objasnila je Suzana.

Page 23509 – Vesti online (1)
Mnoge je njena reakcija iznenadila. Uvek je nasmejana, šarmantna, ima višedecenijsko iskustvo pred kamerama i nikada je niko nije video da se tako puši od besa.

– Nisam mogla da se obuzdam. "Bacila sam rukavicu" svima onima koji jednostavno otpisuju žene koje nisu u prvoj mladosti. Odnos prema ženama je strašna nepravda. Žene su tu da rmbaju, da budu lepe i slatke, da vuku, zarađuju, gaje decu… Dok smo mlade, lepe i zdrave, tu smo da udovoljimo muškarcima. A, onda, kada to više nismo, ali kada nam nežnost najviše treba, sklanjaju nas kao potrošenu, demodiranu robu i zamenuju modelima novije proizvodnje. Ne mogu to da trpim i tačka. Muka mi je više od tih ćelavih "frajera" sa stomačinama.

Suzana ističe da protiv Đoše lično nema ništa, ali da joj se "namestio" sa stavom koji ju je pogodio.

– Priznajem, sada mi je malo žao što sam tako burno reagovala. Ne treba mi da se zakrvim sa Đošom, nije on čovek kriv, ali je prosto je simbol tih muškaraca koji me nerviraju svojim stavom. On bi trebalo javno da se izvini svim ženama! – smatra Suzana.

A Đošu baš briga. Ne zamera joj ništa i oprašta što ga je nazvala muškom šovinističkom svinjom pred milionskim auditorijumom.

– Suzana se samo šalila. Šta ja mogu što volim mlade žene, kao i većina muškaraca. Ništa ja u tome ne vidim loše. Kome se to ne sviđa, šta mu ja mogu i ne pada mi na pamet da se bilo kome izvinjavam – kaže Đoša.

  • SPORT
  • OSTALI SPORTOVI

Srpsku "kraljicu sportova" predstavljaće Goran Nava, Mirko Petrović i Nemanja Cerovac, koji će pokušati da se suprotstave glavnim favoritima na tradicionalnoj manifrestaciji – trkačima iz Kenije i Etiopije.

Promoter trke, jedan od najboljih atletičara svih vremena Kenijac Pol Tergat, iz svog kampa Ngong, nedaleko od Najrobija, doveo je u Beograd Mozesa Kibeta Kangogoa i Alberta Kangura, za koje tvrdi da su "spremni za izazove kalemegdanske staze".

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić podsetio je da je trka posle deset godina pauze ponovo na programu zahvaljujući i pomoći Međunarodne atletske federacije i Skupštine Beograda "koji su prepoznali značaj i vrednost ove manifestacije".

Page 23509 – Vesti online (2) Prema najavi organizatora, Beogradska tvrđava je renovirana i atletičari će trčati bezbednom stazom, a najboljih deset učesnika biće nagrađeni. Prvoplasiranom će pripasti 6.000 dolara, drugo mesto će biti nagrađeno sa 5.000, treće sa 3.000, četvrto sa 1.500, peto sa 1.000, a plasman od šestog do desetog mesta biće vrednovan sa 900, 800, 700, 600, odnosno 500 dolara.

Takmičenje se odvija prema pravilima IAAF i ASS, a uvertiru predstavlja trka pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, koja startuju u 11 časova na stazi dužine četiri kilometara..

Start "Beogradske trke kroz istoriju" je u 12 časova u Donjem gradu kod Kapije Karla Šestog, a cilj je u Gornjem gradu na Savskom šetalištu.

  • VESTI
  • TEMA DANA

Ona je navela da se može očekivati da u narednom periodu dođe do razgovora menadžmenta dve finansijske institucije.

"Direktnih i konkretnih razgovora menadžmenta još uvek nije bilo, ali je za očekivati da do takvih razgovora dođe", rekla je Dostanićeva.

Ona je podsetila da je Bečka berza već kupila Ljubljansku berzu i berzu u Pragu, kao i da su njeni predstavnici još pre dve godine vodili razgovore o mogućoj prodaji akcija sa akcionarima Beogradske berze.

"Moguće je da su konkretni razgovori zastali u ovoj godini krize, ali prema najavama, ona od takve vrste razvojnog plana ne odustaje", ocenila je ona.

Inače, Bečka berza jedna je od najvećih u ovom regionu, a u ovoj godini zabeležila je dobre rezultate u trgovinskim i tržišnim dešavanjima, u odnosu na druge berze.

Dostanićeva je rekla i da je Upravni odbor Beogradske berze održao svoju sednicu u petak, 9. oktobra i da je na toj sednici za predsednika UO izabran Ivan Ristić.

  • SPORT
  • KOŠARKA

Umesto u Nemačkoj, Strahinja Dragićević završio je na, za njega, poznatoj lokaciji, Malom Kalemegdanu. Tadijin brat blizanac potpisao je ugovor na godinu dana, prošao je formalnosti u savezu i sada preostaje da se nametne treneru Aci Petroviću.

Page 23509 – Vesti online (3) "Drago mi je što se sve završilo na najbolji mogući način. Već sam trenirao sa crveno-belima, poznat mi je sistem rada i neće biti problema da se uklopim. U ekipi sam koja je željna izazova i verujem da će vremenom sve funkcionisati kako treba", rekao je nakon potpisivanja ugovora Strahinja Dragićević.

Novi igrač Zvezde u tek započetoj sezoni nosiće dres sa brojem 19. Strahinja je prošle sezone u domaćem prvenstvu igrajući za Megu prosečno beležio 10,1 poen i 4,4 skoka po meču.

  • SPORT
  • TENIS

Bozoljac je u prvom kolu savladao Amerikanca Donalda Janga rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (3).

Srpski teniser sastaće se u drugom kolu sa još jednim Amerikancem Todom Vidomom, koji je na startu turniru savladao Urugvajca Marsela Feldera 6:7, 6:4, 6:1.

Bozoljac će u paru sa zemljakom Dušanom Vemićem igrati u prvom kolu u konkurenciji dublova protiv Hrvata Roka Karanušića i Slovenca Grega Zemlje.

Čelendžer u Tiburonu igra se na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 50.000 dolara.

  • SPORT
  • FUDBAL

Španci su informacije o reprezentativcu Srbije potražili i kod selektora "orlova" Radomira Antića.

Pričajući za sportski dnevnik "As", Antić je Jovanovićeve driblerske sposobnosti uporedio sa kvalitetima Kristijana Ronalda, najboljeg fudbalera sveta u 2008. godini. Antić je podsetio na odličnu partiju Jovanovića u pobedi nad Rumunijom (5:0), kojoj je Jovanović doprineo sa dva gola.

Page 23509 – Vesti online (4) "Da je Ronaldo pružio takvu partiju, novine bi zaustavile štampu. Jovanović je veličanstven i ja u trenerskoj karijeri nisam video takvog driblera. Svestran je, postiže golove i može da igra u bilo kojem velikom timu. Ne sumnjam u njegov uspeh", istakao je Antić.

Mediji su spekulisali i o navodnom interesovanju Milana za Jovanovića, dok je Antić potvrdio da Laneta žele timovi iz Italije i Engleske, kao i PSV Ajndhoven.

  • SPORT
  • FUDBAL

Page 23509 – Vesti online (5)

Pored Vidića u idealnom timu godine nalaze se još: Kasiljas (Real), Maikon (Inter), Ferdinand (Mančester junajted), Kol (Čelsi), Ronaldo (Real), Inijesta (Barselona), Ćavi (Barselona), Mesi (Barselona), Tores (Liverpul), Vilja (Valensija).

Britanski list je za najboljeg igrača u 2009. godine proglasio fudbalera Barselone i argentinskog reprezentativca Lionela Mesija. Na drugoj poziciji je Kristijano Ronaldo iz Reala, a treći je još jedan član Barselone, Ćavi.

Nemanja Vidić je na 22. poziciji.

  • VESTI
  • SVET

"Roman Polanski, koji ima 76 godina, umoran je i depresivan. Njegovo mentalno stanje nije dobro", izjavio je njegov advokat Erve Temim.

Polanski je 1977. godine priznao krivicu u Los Anđelesu za seksualne odnose sa 13-godišnjom devojčicom i proveo je 42 dana u zatvoru na psihijatrijskom veštačenju.

Pobegao je pre nego što je slučaj zaključen jer je verovao da će ga sudija osuditi na kaznu do 50 godina zatvora, usprkos nagodbi s tužilaštvom za kaznu u visini od 90 dana zatvora.

Švajcarske vlasti odbile su prošle nedelje zahtev Polanskog za puštanje na slobodu i preporučili švajcarskom sudu da odbije molbu njegovih advokata za kauciju.

"Ako mu se odobri kaucija, moj klijent će ispuniti sve uslove suda i ostati u Švajcarskoj dok se ne donese odluka o izručenju u SAD", izjavio je Temim.

On je rekao i to da je njegov klijent veoma dirnut izrazima podrške koje prima, a da zna da su neki od njih kontraproduktivni. Temim nije želeo da precizira na čiju podršku misli.

Page 23509 – Vesti online (6)

Roman Polanski, dobitnik je Oskara za režiju i Zlatne palme u Kanu za film "Pijanista".

  • SCENA

Page 23509 – Vesti online (7)

Stiven Gejtili

Gejtili (33) je u Španiji bio sa svojim dugogodišnjim partnerom Endijem Kauelsom, a veruje se da je preminuo pošto je zaspao na sofi posle noćnog provoda u kojem je bio sa dečkom. Prema nekim saznanjima, par je u svoj luksuzni apartman doveo još jednog muškarca.

Portparol Gejtilijevih, advokat Džerald Kin, kaže da u ovom teškom trenutku porodica nalazi utehu u činjenici da za Stivenovu smrt nije vezan nikakav skandal.

"Obavešteni smo da nije reč o ubistvu ili samoubistvu. Ova tragična nesreća nije u vezi ni sa drogom, ni sa svađom, ni sa tučom… Porodica se nada da će Stivenovo telo biti u Irskoj do kraja nedelje, kako bi u Dablinu bila obavljena sahrana“, zaključio je Kin.

Preostala četvorica članova benda "Bojzoun“ izdala su saopštenje, u kojem izražavaju veliko žaljenje zbog neočekivanog gubitka prijatelja.

"Stiven je bio predivan čovek, i telom, i duhom. Naša ljubav i saosećanje su sa Endijem i Stivenovom porodicom. Volimo te i zauvek ćeš nam nedostajati“, stoji, izmešu ostalog, u saopštenju benda.

1...23,50823,50923,510...23,525Page 23,509 of 23,525

Page 23509 – Vesti online (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5366

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.