Page 23505 – Vesti online (2024)

  • SPORT
  • FUDBAL

Iz UEFA je u naš Fudbalski Savez stigla je potvrda da je Srbija dobila domaćinstvo završnog turnira Evropskog šampionata za igrače uzrasta do 17 godina starosti.

To će biti najvažniji fudbalski turnir pod pokroviteljstvom UEFA od kako je Srbija dobila status samostalne države.

Page 23505 – Vesti online (1)Ove godine Evropski šampionat za igrače do 17 godina održan je u Nemačkoj, a titulu je osvojila domaća selekcija. U velikom finalu, koje je odigrano u Magdeburgu, Nemačka je pobedila mladu reprezentaciju Holandije, nakon produžetaka, rezultatom 2:1.

  • SCENA

Page 23505 – Vesti online (2)

Gejtili (desno) sa partnerom Endijem Kaulesom

Vest o Gejtilijevoj smrti, koga je 10. oktobra zgrčenog na podu, pored sofe na kojoj je zaspao, našao njegov partner Endi Kaules, šokirala je svet. Posle priče očevidaca, po kojima je Stiven (33) sa partnerom u jednom baru za hom*oseksualce popio "više desetina koktela", ipak je postalo jasnije kako je došlo do tragedije.

Paru se po odlasku iz bara pridružio jedan Bugarin, koji je sa Gejtilijem i Kaulesom otišao u njihovu vilu na Majoki. Sledeće jutro ustanovljeno je da se desila tragedija, a policija veruje da se bivša zvezda "Bojzouna" ugušila u sopstvenoj povraćki – onako kako je svoj život okončao i legendarni Džimi Hendriks. Policija još uvek pokušava da nađe Bugarina koji je bio u vili, ali samo zbog informativnog razgovora, jer on nije osumnjičen za smrt pevača.

Page 23505 – Vesti online (3) Vilarova, koja je prvi put abortirala sa 16 godina, objasnila je da ju je brak sa posesivnim prvim mužem vodio u veliku depresiju, dodavši da je nekoliko puta između trudnoća pokušala samoubistvo.

Amerikanka, koja je sada uspešni književni agent i ima dve ćerke, pretočila je uspomene u memoare ’’Nemoguće majčinstvo: Svedočenje zavisnika abortusom’’.

Ona je kazala da su abortusi bili posledici njenog pokušaja da se udalji od nesrećne porodice, kao i problematične veze sa prvim mužem, 50 – godišnjim profesorom američke književnosti koga je upoznala sa 16 godina.

’’Mogli smo da budemo u vezi samo ako je ispunjena moja želja za decom’’, rekla je Vilarova, čija je majka izvršila samoubistvo.

Posle haotičnog razvoda i prekida veze od 11 godina, Vilerova se 2003. godine ponovo udala i živi sa mužem, svoje dve ćerke i dve devojčice kojima je maćeha. Mediji su naveli da sprema novu knjigu o majčinstvu i roditeljstvu.

  • VESTI
  • HRONIKA

Page 23505 – Vesti online (4) Prekinuto je saslušanje Aćifa Demolija, oštećenog u tom procesu. Advokat jednog od optuženih Miodrag Brkljač rekao je da je saslušanje Demolija počelo u 13.30 i da je prekinuto posle sat vremena zbog dojave da je u zgradu suda podmetnuta bomba, posle čega je zgrada ispražnjena, javljaju beogradski mediji.

"Specijalne antiterorističke jedinice su pregledale zgradu Okružnog suda i tužilaštva i ispostavilo se da je dojava o podmetnutoj bombi bila lažna. Po odluci tužiteljke Euleksa Emanuele Dukoš, koja vodi ovaj slučaj, saslušanje je nastavljeno u drugoj zgradi Euleksa u Prištini", naveo je Brkljač.

Prema njegovim rečima saslušanje Demolija nije završeno danas i njegov nastavak je zakazan za četvrtak kada će i odbrana imati pravo da postavlja pitanja.

  • VESTI
  • NAŠI U SVETU

Maloletni Srbin bio je u kolima sa drugarom i dve devojke. Pošto su pobegli prilkom saobraćajne kontrole, policija je ubrzo primetila auto marke Golf i zaustavila ga.

Prilikom provere, policija je utvrdila da su kola ukradena. Maloletni Srbin koji je vozio auto nije imao isprave, a policiji je rekao da je auto pozajmio od prijatelja.

Posle saslušanja, policija je pozvala oca mladića, a ukradena kola su vraćena vlasniku.

  • VESTI
  • REGION

Page 23505 – Vesti online (5)

Berane- jedna od najsiromašnijih crnogorskih opština

Udovički je u razgovoru sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem rekla da je siromaštvo veliko na severu države, gde je i visoka nezapsolenost, nizak stepen obrazovanja, ali i primanja, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

Neke grupe stanovništva siromašnije su od drugih, a Romi, Aškalije i Egipćani su najugroženija populacija, sa stopom siromaštva od 36 odsto, navela je ona i dodala da ih slede raseljeni, korisnici prava iz socijalne i dečje zaštite, penzioneri, dugoročno nezaposleni i osobe sa invaliditetom.

Studija Programa UN za razvoj je, kaže Udovički, pokazala da je u Crnoj Gori ostvaren napredak u razvoju po meri čoveka u prethodnih pet godina, ali to, kako je rekla, nije izdiglo one najsiromašnije i najugroženije.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović je rekao da istraživanje UNDP-a ukazuje na ozbiljnost socijalne i ukupne situacije izbeglica i raseljenih u Crnoj Gori, ali i na uticaj ukupnog indeksa razvoja po meri čoveka.

“Nužno je saopštiti da je u proteklom trogodišnjem periodu gotovo zaustavljen povratak izbeglica i raseljenih lica u države iz kojih su došli. U prethodne tri godine broj ovih lica smanjio se svega za 1.640, i sada ih u Crnoj Gori boravi 24.460”, kazao je Vujanović.

  • SPORT
  • FUDBAL

Prema rečima Đorića, dok se šetao gradom u jakni reprezentacije Srbije napala ga je grupa od sedam, osam momaka koji su ga oborili na zemlju i šutirali. Njemu je pomogao lokalni meštanin koji ga je odveo u obližnju prodavnicu i odatle pozvao policiju. Nakon nekoliko minuta policija se pojavila na mestu incidenta i počela potragu za napadačima.

Milovan Đorić je odmah prebačen u bolnicu gde su mu konstatovane lakše telesne povrede.

Đorić je zajedno sa mladom reprezentacijom Srbije otputovao u Varaždin gde su izabranici Ratomira Dujkovića poraženi od domaće selekcije sa 3:1 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2011. godine.

  • VESTI
  • SVET

Page 23505 – Vesti online (6) Među ubijenima u napadu u gradu Buhrizu je i lokalni vođa suni muslimanske milicije Lejit Mišan, koji je u kafiću bio s pripadnicima te naoružane grupacije.

Većina grupa suni muslimanske milicije formirana je 2006. godine kao podrška američkoj vojsci u hvatanju u koštac sa Al Kaidom i drugim pobunjenicima.
Prema navodima medija, njih plaća iračka vlast.

  • VESTI
  • HRONIKA

Page 23505 – Vesti online (7) Policija navodi da je oko osam sati stigla prijava da je eksplozivna naprava u dvorištu zgrade Rektorata Univerziteta, a oko 14 sati i u Okružnom sudu u Prištini. Posle kontrole dvorišta Rektorata pronađena je ručna bomba.

Pošto je obezbeđena zgrada Rektorata, zona oko nje i evakuisani zaposleni, policija je izazvala kontrolisanu eksploziju.

1...23,50423,50523,506...23,525Page 23,505 of 23,525

Page 23505 – Vesti online (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 5360

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.